19 juni 2025 | Groningen

Verduurzaming en Circulariteit

Verduurzaming en circulariteit is een essentieel onderdeel van onze missie om de wereld te transformeren naar een duurzame samenleving. We staan voor de uitdaging om onze huidige lineaire economie te veranderen naar een circulaire economie, waarin grondstoffen worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd.

Dit vraagt om innovatieve oplossingen en een verschuiving in ons denken en handelen. We moeten nieuwe manieren vinden om onze producten en processen te ontwerpen, zodat ze niet alleen duurzamer zijn, maar ook circulair. Denk aan het hergebruiken, recyclen en upcyclen van materialen, het stimuleren van deel- en hergebruikplatforms, en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Op het New Energy Forum willen we de dialoog op gang brengen en inspirerende voorbeelden delen van organisaties en individuen die al stappen zetten richting een circulaire toekomst, inclusief de verduurzaming van de built environment. We dagen je uit om mee te denken, te discussiëren en te leren van elkaar. Samen kunnen we bouwen aan een duurzame en circulaire wereld, waarin we de natuurlijke hulpbronnen respecteren en behouden voor toekomstige generaties. Bouw jij ook met ons mee?

Bekijk het programma

Deel deze pagina