19 juni 2025 | Groningen

Bereikbaarheid

New Energy Forum autoluw
Het New Energy Forum is dit jaar voor het eerst een autoluw event! Dit is een pilot binnen de Actieagenda Smart Mobility Campus van de Campus Groningen die als doelstelling heeft dat de volledige campus autoluw is in 2030 (meer weten? Kijk op campus.groningen.nl). Deze ambitie sluit goed aan bij het New Energy Forum dat zich richt op de energie- en mobiliteitssector en ook specifiek bij het thema van 2024; Breaking Barriers. Laten wij samen lef tonen door het New Energy Forum dit jaar al autoluw te maken! Is het bijdragen aan deze duurzame doelstelling voor jou nog niet genoeg motivatie?

Reisadvies
Kom je uit de stad? Pak dan de fiets of de benenwagen! Is dat om wat voor reden voor jou geen optie? Misschien kun je dan een elektrische deelscooter of de bus naar de campus pakken.

Kom je van verder? Reis met je (elektrische) fiets of het OV! Je kunt nu tijdelijk voor een gereduceerde prijs een ov-dagkaart kopen in de webshop van Groningen Bereikbaar. Je betaalt dan maar €3,50 voor een dagretour met de bus, €10,- voor een dagretour met de trein en maar €12,50 voor een combi-ticket! Geen reden meer om het niet te doen, toch? Koop je dagkaart via webshop.groningenbereikbaar.nl

Moet je echt met de auto komen? Dat kan natuurlijk voorkomen. We raden je dan aan om gratis te parkeren op één van de P+R’s rondom de stad. Weten hoe je vanaf de P+R het beste bij het New Energy Forum komt? Lees dan verder!

  • Kom je vanuit het Zuiden (A28)? Dan kun je best parkeren op P+R Haren. Vanaf de P+R rijdt er ieder kwartier een bus naar het Hoofdstation. Vanaf daar kun je iedere 5 minuten een bus naar de campus nemen: lijn 1, lijn 9 of lijn 15. Stap uit bij de halte Zernike Noord en dan is het nog maar een paar minuten lopen naar het New Energy Forum.
  • Kom je vanuit het Westen (A7)? Dan kun je het best parkeren op P+R Hoogkerk. Vanaf P+R Hoogkerk rijdt drie keer per uur een bus rechtstreeks naar de campus. Pak lijn 18 of lijn 109 en stap uit bij de halte Zernike Noord. Vanaf daar is het nog maar een paar minuten lopen naar het New Energy Forum.
  • Kom je vanuit het Oosten of het Noorden? Parkeer dan op P+R Reitdiep! Vanaf de P+R kun je op verschillende manieren bij het New Energy Forum komen: er is ludiek vervoer om van de P+R naar de campus gebracht te worden. Daarnaast heb je ook nog altijd de mogelijkheid om één van de lijnbussen naar de campus te nemen. Vanaf P+R Reitdiep rijden buslijnen 1 en 2 (betaald) die je binnen enkele minuten afzetten op de campus. Stap uit bij de halte Zernike Noord en dan is het nog maar een paar minuten lopen naar het New Energy Forum.

Contact
Heb je een vraag of een andere opmerking? Neem dan contact op via info@newenergyforum.nl.