19 juni 2025 | Groningen

Catering

Op het cateringplein van het festival bieden we heerlijk én duurzaam eten en drinken aan. Ons aanbod bestaat uit een breed scala aan lokale, vegetarische en veganistische opties, zodat er voor ieder wat wils is.

En we gaan nog een stap verder in onze duurzame missie: al het restafval wordt gebruikt als grondstof voor het REMO-lab, een laboratoriumfaciliteit die we op het festival openen om onderzoek te doen naar de productie van groen gas.

Bij het New Energy Forum is niet alleen het eten lekker, maar ook onze inzet voor een duurzame en gezonde toekomst. Kom langs en ontdek de smaak van verandering!

Italië in het hoge Noorden: Ciao Charly
Voor een smakelijk vegetarisch menu ben je bij Ciao Charly aan het juiste adres. Vanuit een omgebouwde paardentrailer bereiden ze hun eigen Piadine: handgemaakte Italiaanse flatbread-wraps gevuld met verse ingrediënten. Een vleugje Italië in het hoge Noorden dus!

Everts partycatering
Uniek aan Everts partycatering zijn de samenwerkingen met lokale partners en lokale producten. Het eten dat ze serveren op het New Energy Forum is 99% van Groninger producten. En het menu is bij voorkeur vegetarisch en biologisch, en anders vlees van eigen boerderij en land. Er wordt gekookt in een biobased gebouw met 0 op de meter. En met een eigen moestuin en boomgaard. Klink goed, toch? Nieuw dit jaar zijn de lokale non-alcoholische dranken en de biologische wijnen van een lokale vinoloog. Op 20 juni vind je ze in huisgemaakte stands van hergebruikt materiaal.

Toffe Koffie
Bij Toffe Koffie geniet je bij de gezellige foodtrucks van een lekkere koffie, espresso, cappuccino of thee. De speciaal voor Toffe Koffie geselecteerde melange is gemaakt van 100% biologische  arabica bonen en de melk, havermelk en koffiemelk zijn biologisch geproduceerd in Friesland. Gooi je gebruikte koffiebeker in de juiste bak, zodat kunstenares Korau er weer nieuw papier van kan maken.

Zotte Kalf
Freddy en Klaas-Jan zijn de oprichters van Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf. De brouwerij is ontstaan met als doel het platteland van Groningen te laten genieten van speciaal bier. Waarbij ze voor ieder seizoen een prachtig bier in petto hebben. Af en toe komt er wat geks (eenmalige oplage) uit de brouwketel. Vaste bieren zijn de Barrosã blond, Salorn Tripel en Jersey Pale Ale. Kortom, voor ieders smaak bestaat er een bier van Het Zotte Kalf. Dorst gekregen? Bezoek de tapwagen op het New Energy Forum!

Rianne’s Boerderij IJs
Rianne vertelt: Op het melkveebedrijf van mijn ouders in Niehove maken we sinds 2018 van de verse melk: IJS. Tijdens mijn studie in Wageningen heb ik kennis gemaakt met het proces van kaas maken. Een prachtig proces en geweldig om de melk van eigen koeien, waar je al veel voor doet, zelf te kunnen verwerken tot een product. Dit heeft mij aan het denken gezet en zo zijn we begonnen met het maken van ijs. Een puur, vers en romig product. Proef jij het?

Deel deze pagina