24 juni 2021 @ EnTranCe

Kijk terug

Kijk hieronder de programma-onderdelen terug:

Presentatie
Keynote - Reinier van den Berg, meteoroloog
Reinier van den Berg geeft een pakkende keynote: deze meteoroloog, tornadojager en ondernemer in clean technology laat zien hoe klimaat en de energietransitie samenhangen.
Kijk terug
Lees verder
Presentatie
Keynote - Tim Houter, CEO Hardt Hyperloop
Tim Houter, Co-founder & CEO van Hardt Hyperloop, neemt ons mee in het inspirerende verhaal van Hardt Hyperloop.
Kijk terug
Lees verder
Ronde tafel
De toekomst van Autonoom Vervoer
Onder leiding van Frans Hamstra (@North) zullen tafelgasten met expertise op alle modaliteiten hun kennis delen en met elkaar in discussie gaan aan de hand van verschillende scherpe stellingen.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Zonneauto Green Lightning
Top Dutch Solar Racing is een multidisciplinair solar racing team uit Groningen. Innovatie, duurzaamheid en technologie staan bij Top Dutch voorop.
Kijk terug
Lees verder
Presentatie
Generatiegesprek met Joos Ockels
Dagvoorzitter Diederik Jekel trapt af met een gesprek met Joos Ockels, de weduwe van wijlen natuurkundige en ruimtevaarder Wubbo Ockels.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Mobiele laadpalen van EVoltify
‘Breng de laadpaal naar de auto in plaats van andersom’. Dat is het motto van Startup EVoltify.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Waterstofvrachtwagen en tube trailer
Op het New Energy Forum zal Holthausen Clean Technology een waterstofvrachtwagen FCEV en een tube trailer voor groene waterstofdistributie aan het publiek tonen.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Delivery Drone van Drone Delivery Services
Drone Delivery Services komt op het New Energy Forum voor het eerst hun nieuwe Delivery Drone aan het publiek demonstreren.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Elektrische cargobike van Groningen Bereikbaar
Bedrijven en organisaties die regelmatig goederen vervoeren kunnen via Hive.Mobility-partner Groningen Bereikbaar twee weken gebruik maken van een elektrische cargobike.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Prototype Hyperloopbuis
Het prototype van de infrastructuur voor het European Hyperloop Center wordt op het EnTranCe-terrein tentoongesteld en zal te zien zijn in de livestream tijdens het New Energy Forum.
Kijk terug
Lees verder
Demo
LEDs Grow Plants
Hoe kun je op een duurzame manier planten laten groeien en telen in zeecontainers? En op welke wijze kan LED-techniek dit proces een handje helpen om zonder kas een ultieme omgeving te creëren voor het verbouwen van planten?
Kijk terug
Lees verder
Workshop
Mobiliteit als katalysator voor Hydrogen Valley
Gasten vertellen over hun initiatieven op het gebied van waterstof, welke uitdagingen er nog liggen, het belang van samenwerking voor de regio en hoe mobiliteit dit kan versnellen. 
Kijk terug
Lees verder
Workshop
Mobiliteit tijdens en na corona-lockdown
Leonie Vrieling, onderzoeker aan de RUG, zal inzicht geven in de eerste resultaten van het onderzoek MoCoLoDo: MObiliteit tijdens en na COrona LOckDOwn.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Doop van de H2-raceboot Alfa-college
Afgelopen maanden heeft een multidisciplinair team van studenten van het Alfa-college in Groningen een raceboot gebouwd die vaart op waterstof. Tijdens New Energy Forum wordt deze boot traditioneel gedoopt.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Magneettafel Waterstofwijk Hoogeveen
De magneettafel is een maquette van het consortiumproject Waterstofwijk Hoogeveen die laat zien hoe de bestaande wijk Erflanden en nieuwbouwwijk Nijstad-Oost op termijn energieneutraal zullen worden.
Kijk terug
Lees verder
Demo
Zernike Zwam
Iets lekkers maken van een gratis restproduct, hoe fijn is dat? In dit geval hebben we het over oesterzwammen, groot geworden op koffiedik. Een slimme oplossing die reststromen nuttig inzet voor een tweede leven van Zernike Zwam.
Kijk terug
Lees verder
Workshop
Slimme energie-eilanden van de toekomst
Tijdens deze interactieve workshop gaat men dieper in op de potentiële rol van eilanden om koploper te worden in de energietransitie door innovatieve oplossingen te implementeren en nieuwe technologieën toe te passen.
Kijk terug
Lees verder
Workshop
Slimme energie-steden van de toekomst
Tijdens deze interactieve workshop gaat men dieper in op de barrières en oplossingen die spelen binnen de energietransitie in de gebouwde omgeving.
Kijk terug
Lees verder
Ronde tafel
Samen werken aan waterstof!
Marcelien Bos - de Koning gaat in gesprek met verschillende tafelgasten over de groeiende rol van waterstof in Groningen en het belang van samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijs in deze transitie.
Lees verder
Pitch
StudentTalks
Als student een steentje bijdragen aan de energietransitie. Vier studenten van EnTranCe deden hun onderzoek in de energiesector en vertellen hier tijdens de StudentTalks op het New Energy Forum over.
Lees verder
Presentatie
Symposium RESPECT
Tijdens dit symposium discussiëren studenten, politici, bedrijfsleven en publiek hoe je burgers betrekt bij de besluitvorming in de energietransitie. Dit symposium is engelstalig.
Lees verder
Demo
Hydrohub Megawatt Test Centre
In de proeftuin van EnTranCe – Centre of Expertise Energy in Groningen is een start gemaakt met de bouw van het eerste Hydrohub Megawatt Test Centre.
Lees verder
Demo
Ga mee met de Razende Reporter
Als Razende Reporter zorgt onze enthousiaste Marloes Nieuwenhuis voor een kijkje voor en achter de schermen bij de verschillende sprekers, spectaculaire demo’s en verrassende workshops.
Lees verder
Certificaatuitreiking
Lezing en uitreiking Energy Academy Certificate
Zo'n 150 deelnemers krijgen dit jaar hun Energy Academy Certificate uitgereikt. Daarnaast geeft Professor Catrinus Jepma een lezing over energietransitie en zijn interdisciplinaire uitdagingen.
Lees verder
Workshop
Smart Mobility in het Noorden
De SAC zal tijdens deze korte online sessie de eerste resultaten presenteren en zo inzicht geven in verwachte ontwikkelingen en trends.
Lees verder