23 juni 2022 @ EnTranCe

Programma

Bekijk hieronder de activiteiten van het New Energy Forum. Het programma wordt de komende weken aangevuld dus houd de website in de gaten.

Filters:

Energietransitie / Systeemintegratie / Debat /
Big Data en AI in gebouwde omgeving
40% van het wereldwijde energieverbruik gaat om in gebouwen. Dat vraagt om inovatieve oplossingen. Big Data en AI vormen de oplossing.
Lees verder
Energietransitie / Keynote / /
Certificaatuitreiking
(NL) Tijdens New Energy Forum wordt een grote groep deelnemers in het zonnetje gezet en nemen zij hun certificaat feestelijk in ontvangst. (ENG) During New Energy Forum, a large group of participants will be put in the spotlight and festively receive their certificates.
Lees verder
Energietransitie / Debat /
Slotconferentie Gas 2.0
Om studenten, docenten en het bedrijfsleven klaar te stomen om de energietransitie is het programma Gas 2.0 uitgevoerd, een publiek-private samenwerking tussen maar liefst zeven mbo-instellingen, drie gemeenten, vier provincies en zo’n vijftig bedrijven. Tijdens New Energy Forum houdt Gas 2.0 haar slotconferentie met een debat, een informatiemarkt voor studenten en docenten en verschillende demonstraties.
Lees verder
Energietransitie / Waterstof / Workshop / /
Connecting Valley’s
(NL) Patrick Cnubben, Directeur Strategie Waterstof bij New Energy Coalition, neemt je tijdens New Energy Forum mee in de ontwikkelingen van deze Hydrogen Valley. (ENG) Patrick Cnubben, Director of Hydrogen Strategy at New Energy Coalition, will take you through the developments of this Hydrogen Valley during New Energy Forum.
Lees verder
Energietransitie / Human Capital / Keynote / /
Employability Platform
(NL) Hielke Hekman, Programme Manager Education & Employability, deelt hoe New Energy Coalition ervoor gaat zorgen dat alle (toekomstige) energieprofessionals straks al het aanbod op één plek kunnen vinden. (ENG) Hielke Hekman, Programme Manager Education & Employability, will share how New Energy Coalition will ensure that all (future) energy professionals will soon be able to find all the supply in one place.
Lees verder
Energietransitie / Human Capital / Keynote /
Keynote: Sander Heijne
De huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven. Sander vertelt vanuit een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie.
Lees verder
Energietransitie / Workshop /
Kernenergie – dé oplossing voor de energietransitie?
Kernenergie kan één van de alternatieven zijn voor fossiele brandstoffen. Toch is er veel discussie. Hebben we kernenergie écht nodig voor onze energievoorziening?
Lees verder
Energietransitie / Human Capital / Workshop /
De juridische kaders van de toekomst
Voor nieuwe technische ontwikkelingen zijn nieuwe juridische kaders nodig. Over welke toekomstscenario’s moeten we nadenken?
Lees verder
Mobiliteit / Waterstof / Keynote /
De opschaling van groene waterstof
Meer informatie volgt z.s.m.
Lees verder
Energietransitie / Waterstof / Keynote /
Duurzame energie – productie en opslag
Ons huidige energiesysteem is ingericht op zekerheid, maar hernieuwbare energieproductie is weers- en seizoen afhankelijk. Hoe kunnen we duurzame energie opslaan? En wat zijn uitdagingen?
Lees verder
Energietransitie / Keynote /
Urgenda, dé Klimaatzaak tegen de staat
Stichting Urgenda won in 2015 de Klimaatzaak tegen de Staat en doorbrak daarmee de koers die door de overheid gevaren werd. Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda, vertelt op het New Energy Forum haar verhaal.
Lees verder
Energietransitie / Keynote /
SAVE – het creëren van draagvlak
Voor een succesvolle transitie is het creëren van draagvlak essentieel. Hoe zorgen we voor meer betrokkenheid en acceptatie van hernieuwbare energie?
Lees verder
Energietransitie / Keynote /
ABP: beleggen in schone energie
ABP heeft de knop omgezet! Ze stoppen met beleggen in fossiele brandstoffen en investeren in schone energie. Hoe hebben ze deze omslag gerealiseerd?
Lees verder
Mobiliteit / Waterstof / Demo /
Mobiliteitsdemo's
Wil je de toekomst van duurzame mobiliteit ontdekken? Tijdens het New Energy Forum kun je verschillende mobiliteitsdemo's van Hive.Mobility bezoeken.
Lees verder
Human Capital / Mobiliteit / Demo /
Meet the Hyperloop
In de toekomst reizen we wellicht razendsnel en duurzaam door luchtledige buizen door heel Europa. Ontdek wat de hyperloop is en wat het voor onze regio betekent.
Lees verder
Mobiliteit / Waterstof / Workshop /
HIVE MIND - Waterstof- technologie en mobiliteit
Om waterstof van waarde te laten zijn, moet het toegepast worden. Mobiliteit is één van de mogelijke toepassingsgebieden van waterstoftechnologie.
Lees verder
Energietransitie / Mobiliteit / Workshop /
HIVE MIND - Wanneer reis jij duurzaam?
Hoe bewegen we reizigers tot duurzame mobiliteitskeuzes? Tijdens deze workshop gaan we in op theorieën van gedragsbeïnvloeding, communicatie en overtuigen.
Lees verder
Human Capital / Mobiliteit / Debat /
HIVE MIND - Werkplaats van de toekomst
De transitie naar duurzame mobiliteit vraagt om andere skills en nieuw talent. Hoe leiden we talent op voor de werkplaats van de toekomst?
Lees verder