20 juni 2024 | Groningen

Debat met Jort: bruggen bouwen tussen grote investeringen en regionale kracht

14:15 - 15:00 uur @ Tent 1

Een spetterend debat op het hoofdpodium van het New Energy Forum onder leiding van Jort Kelder. Bestuurders van grote energiebedrijven gaan in gesprek met CEO’s van innovatieve en vitale regionale ondernemingen.

Het doel van dit debat is helder: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de miljardeninvesteringen van zowel publieke als private bedrijven daadwerkelijk ten goede komen aan regionale bedrijven? We willen concrete stappen identificeren om deze verbinding te versterken en zo de regionale economie te stimuleren.

Welke behoeften hebben regionale bedrijven om in aanmerking te komen voor dergelijke opdrachten? Wat kunnen investeerders veranderen? En welke rol kunnen nationale of regionale overheden hierbij spelen? Daarnaast kijken we naar de bijdrage van universiteiten, hogescholen en ROC’s om de kwalificaties van bedrijven te versterken, zodat ze deze opdrachten succesvol kunnen uitvoeren.

Deelnemende bestuurders grote energiebedrijven:
– Gasunie
– Tennet
– Enexis
– Vattenfall

Deelnemende regionale ondernemingen
– Rob Castien, CEO bij Resato
– Ton Vries, CEO bij BioBTX
– Ernst Vasbinder, CEO bij Susphos
– Joost Paques, CEO bij Paques

We nodigen je van harte uit om met ons mee te praten en te denken. Jacob Klompien, kwartiermaker economische agenda Nijbegun, is ook aanwezig en gaat de komende jaren de regio verder ontwikkelen op dit thema.

Deel dit artikel