Op het cateringplein van het festival bieden we heerlijk én duurzaam eten en drinken aan. Ons aanbod bestaat uit een breed scala aan lokale, vegetarische en veganistische opties, zodat er voor ieder wat wils is.
En we gaan nog een stap verder in onze duurzame missie: al het restafval wordt gebruikt als grondstof voor het REMO-lab, een laboratoriumfaciliteit die we op het festival openen om onderzoek te doen naar de productie van groen gas.
Bij het New Energy Forum is niet alleen het eten lekker, maar ook onze inzet voor een duurzame en gezonde toekomst. Kom langs en ontdek de smaak van verandering!
Italië in het hoge Noorden: Ciao Charly
Voor een smakelijk vegetarisch menu ben je bij Ciao Charly aan het juiste adres. Vanuit een omgebouwde paardentrailer bereiden ze hun eigen Piadine: handgemaakte Italiaanse flatbread-wraps gevuld met verse ingrediënten. Een vleugje Italië in het hoge Noorden dus!
Brasserie Zernike
Brasserie Zernike voor al uw (zakelijke) lunches, catering op locatie, borrels, familiebijeenkomsten en zaalverhuur. Gastvrijheid ten top voor elk evenement!
Everts lokaal
Everts lokaal is een impactonderneming die dmv samenwerkingen met lokale partners en inkoop van lokale producten de korte keten ambieert. Het eten dat ze serveren op het New Energy Forum is 99% van Groninger producten. En het menu is bij voorkeur vegetarisch en biologisch. Er wordt gekookt in een biobased gebouw met 0 op de meter. En met een eigen moestuin, boerderij om de hoek, varkens in de tuin voor afvalverwerking en een boomgaard wordt er echt duurzaam gewerkt. Nieuw dit jaar is de landwinkel 15 minuten rijden vanuit NEF waar wel 500 lokale en biologische producten te koop zijn. www.evertslokaal.nl. U vind bij Everts aan de bar de lokale non-alcoholische dranken en biologische wijnen van een lokale vinoloog. Hierbij kunt u lokale hapjes bestellen en als lunchgerecht/snack bieden we Groninger quiches aan. Everts is te vinden in een huisgemaakte stand van hergebruikt materiaal.
Zotte Kalf
Freddy en Klaas-Jan zijn de oprichters van Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf. De brouwerij is ontstaan met als doel het platteland van Groningen te laten genieten van speciaal bier. Waarbij ze voor ieder seizoen een prachtig bier in petto hebben. Af en toe komt er wat geks (eenmalige oplage) uit de brouwketel. Vaste bieren zijn de Barrosã blond, Salorn Tripel en Jersey Pale Ale. Kortom, voor ieders smaak bestaat er een bier van Het Zotte Kalf. Dorst gekregen? Bezoek de tapwagen op het New Energy Forum!
DeliYo
De huiskamer van de Hanze, bij ons haal je de lekkerste barista koffie, lunch & meer! “GOOD FOOD, GOOD MOOD, Service met een lach” Space Werkcafe, wil je lunchen, vergaderen, chillen, feestje houden, flexwerken of lekker drie hoog ‘spacen’ op ’t zonneterras? Het kan allemaal in het Space Werkcafe op Campus Groningen! “WELCOME IN SPACE”
Rianne’s Boerderij IJs
Rianne vertelt: Op het melkveebedrijf van mijn ouders in Niehove maken we sinds 2018 van de verse melk: IJS. Tijdens mijn studie in Wageningen heb ik kennis gemaakt met het proces van kaas maken. Een prachtig proces en geweldig om de melk van eigen koeien, waar je al veel voor doet, zelf te kunnen verwerken tot een product. Dit heeft mij aan het denken gezet en zo zijn we begonnen met het maken van ijs. Een puur, vers en romig product.