22 juni 2023 @ EnTranCe

VIEN: Vrouwen In Energie Noord-Nederland

12:15 - 13:15 uur en 16:15 - 17:00 uur @ Rode tent

12.15-13.15
Pressure cooker: Ben je varken, kip of broccoli?
Oftewel.. in een pressure cooker sessie met de ingrediënten voor de energie-transitie nemen VIENsters van VIEN, Vrouwen in Energie Noord Nederland, je mee in de wereld van “besturen met lef”. Aan de hand van dilemma’s wordt er in een interactieve sessie ingegaan op vragen als:

– Wat is je ambitie en welke rol pak je zelf?
– Hoe krijg je de business case rond… winst & ESG/SDG?
– Hoe ontgrendel je de potentie in je organisatie?

16.30-17.15
Interactieve panel sessie
Aan het eind van de dag volgt een interactieve, informele panel sessie: luister terug naar de uitkomsten, zienswijzen en voeg toe! We gaan aan de slag met de techniek Fish bowl. Je staat in cirkel, sommige mensen in het midden sommige aan de buitenrand. Je kiest je rol: actief participeren of rustig luisteren. En je weet het dan…varken, kip of broccoli?

De sessies worden geleid door het bestuur van VIEN: Marike Hoekstra, Annett Pieters, Alida Houwing, Annemarie Hofman en Anja Dijkhuizen.

Wie is VIEN?
VIEN is bedoeld om vrouwen in de energiesector met elkaar te verbinden. Onze leden hebben allerlei verschillende professionele achtergronden. Dat maakt VIEN ook zo waardevol. Wij willen de zichtbaarheid van vrouwelijke professionals stimuleren. Dwarsverbanden creëren. Over de grenzen van organisaties heen. Wij geloven in de kracht van ontmoeting en de rijkdom van ons netwerk.

De vrouwen van VIEN (VIENsters) hebben diverse rollen, van manager tot  jurist en van onderzoeker tot business developer. Ook werken zij voor verschillende organisaties; in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij kennisinstellingen. Bovendien is de energiesector heel breed. Hieronder valt onder meer elektriciteit, (groen)gas, warmte, waterstof, zon- en windenergie, infrastructuur.
De vrouwen van VIEN (van links naar rechts): Alida Houwing, Annemarie Hofman, Annett Pieters, Marike Hoekstra en Anja Dijkhuizen.

Deel dit artikel