22 juni 2023 @ EnTranCe

Top Dutch Solar Racing: bekijk de nieuwe zonneauto!

Locatie: EnTranCe-terrein

Top Dutch Solar Racing is een team met gedreven studenten die studeren in Groningen, Friesland en Drenthe. Het team is niet alleen gevuld met internationale studenten (nationaliteiten: Nederlands, Duits, Spaans, Chinees, Roemeens, Grieks en Filipijns), het is ook nog eens een multidisciplinair team. Studenten van de MBO, HBO en WO zorgen ervoor dat het team tot het uiterste wordt versterkt door mensen met de juiste kennis en kwaliteiten.

Het doel van deze 25 gedreven studenten is om een wereldkampioenschap winnende zonneauto te bouwen. Met deze auto gaan ze in oktober 2023 meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, een challenge voor teams van over de hele wereld waarvan de route in een rechte lijn van 3000 kilometer door Australië gaat.

Process
Dit jaar zal Top Dutch Solar Racing met een compleet nieuwe auto in Australië van start gaan. Het hele proces, van acquisitie tot de bouw, wordt zelf door het team gedaan. Hier en daar krijgt het team hulp van sponsoren en partners die hun diensten of goederen willen verstrekken aan de gedreven studenten en het innovatieve project.

Op dit moment bevindt het team zich in een bijzondere fase. Alles wat ze de afgelopen maanden hebben bedacht en ontworpen, begint nu tot leven te komen. Over een paar weken zal de auto dan ook waarschijnlijk zijn eerste meters gaan afleggen. Bekijk de nieuwe zonneauto als een van de eerste op het New Energy Forum! Het team houdt een officiële autopresentatie waarin er van alles verteld gaat worden over de innovaties en denkprocessen.

Deel dit artikel