20 juni 2024 | Groningen

STUDENT-labs

Locatie: EnTranCe-terrein

STUDENT-labs is het perfecte voorbeeld van een klassieke win-win situatie. Wij helpen niet alleen opdrachtgevers uit Noord-Nederland, maar geven ook jonge professionals de kans om zich te ontwikkelen. Ze krijgen de mogelijkheid om binnen hun vakgebied de eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Binnen verschillende vakgebieden worden vragen uit het bedrijfsleven, overheden en semi-overheden beantwoord door studenten of net afgestudeerden. De werkzaamheden kunnen variëren van productiewerk tot vakinhoudelijk advies. De werkzaamheden worden zowel op projectbasis als in langdurige samenwerking uitgevoerd. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een groep studenten tegelijkertijd te laten pitchen op één onderwerp. Onder de naam “Challenges” ontvangt een opdrachtgever van verschillende studenten frisse ideeën op een gestelde vraag of opdracht.

Hoewel de inzet van de studenten natuurlijk een oplossing kan bieden voor onderbezetting, is het vooral een manier om een organisatie of vraagstuk met een frisse blik te benaderen. Met al redelijk wat vakinhoudelijke basiskennis, maar nog niet geremd door enige kaders en stramienen, kunnen studenten precies die vernieuwende blik brengen die het verschil kan maken. Helemaal omdat deze studenten natuurlijk niet aan hun lot worden overgelaten. Zoals hierboven beschreven heeft het werken met deze jonge professionals tal van voordelen, maar eerlijk is eerlijk, het heeft ook een andere kant. Geen probleem; STUDENT-labs kent als geen ander de kwaliteiten én aandachtspunten van de studenten, die met daarom de juiste begeleiding en structuren worden opgevangen.

Momenteel liggen er veel vraagstukken op het gebied van de transitie binnen alle sectoren van de maatschappij. Daarnaast zien we in Noord-Nederland dat het westen van ons land gemakkelijk jong talent aantrekt na het afstuderen. Terwijl in Noord-Nederland genoeg vraagstukken liggen en innovatie ontstaat waar juist die jonge specialisten hard nodig zijn. Vanuit STUDENT-labs willen we werken aan het behoud van kennis en kunde in het noorden van het land.

Deel dit artikel