22 juni 2023 @ EnTranCe

Reis je mee naar de toekomst? – HIVE TALK

15:15 - 15:30 uur @ Energy Barn

In Noord Nederland kijken we vooruit, naar de toekomst van onze mobiliteit. Hoe kunnen we ons duurzamer, effectiever en slimmer van A naar B bewegen?

Van paard en wagen naar de vliegende auto en de hyperloop. Maar ook dagelijks tientallen kilometers fietsend of lopend naar je werkplek, school, sport of de bakker om de hoek.

Hoe we onze steden en dorpen inrichten bepaalt hoe ons mobiliteitssysteem zo duurzaam mogelijk kan en moet functioneren. Samen werken we aan grensverleggende mobiliteitsinitiatieven!

Een mooi voorbeeld hiervan is autonoom vervoer (zelfrijdende voertuigen). Deze kunnen in de toekomst de mobiliteit een flinke boost geven. Stel je voor dat met één druk op de knop binnen een kwartier een zelfrijdende auto voor de deur staat om je naar de dichtstbijzijnde ‘hub’ te brengen, waar je naadloos overstapt op een snelle bus of trein. En de auto parkeert zichzelf, of gaat meteen naar de volgende klant toe.

De keuzes die we vandaag maken, bepalen hoe onze steden, dorpen,  snelwegen, reisbewegingen en ons dagelijks leven eruit zal zien. Kijk en denk je mee, naar een duurzame en hoopvolle toekomst?

Over Fleur Gräper
Fleur Gräper is Gedeputeerde van de Provincie Groningen voor o.a. Mobiliteit, Kwaliteit Openbaar Bestuur en Europa.

Deel dit artikel