22 juni 2023 @ EnTranCe

Mildred Hofkes over bestuurlijke verandering

12:00 - 12:45 uur @ Blauwe tent

Mildred Hofkes neemt je mee in haar visie op bestuurlijke verandering, ook wel Future Proof Governance genoemd. Deze ‘Bestuurswende’ kan worden gerealiseerd door jongeren bij het beleid te betrekken. Mildred Hofkes legt uit hoe deze ‘generatietoets’ werkt en hoe dit in een organisatie te implementeren.

Mildred Hofkes is de oprichter van NieuwsBestuur en eigenaar van het onderzoeksbureau BHRM Stakeholder management & Research BHRM.  Ze is bestuursadviseur en helpt bestuurders met inzichten en bestuursmodellen die bijdragen aan een duurzame, rechtvaardige organisatie met een transparant bestuur.  Sinds 2010 is Mildred initiatiefnemer van het Nationale Reputatie Congres en NieuwBestuur Congres Dutch Circular Leadership. In 2009 schreef ze het boek ‘Wisseling van de macht, oplossingen voor een nieuwe bestuurlijke elite’.

Hofkes heeft door jarenlang onderzoek onder bestuurders gecombineerd met relevante praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen ontwikkeld. Vanuit haar gedachtegoed is de theorie over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen ontstaan (Future-Proof Governance). Deze methode van besturen sluit naadloos aan bij de nieuwe Europese wet en regelgeving en rapportage standaarden CSRD, ESRS en ESG.

 

Deel dit artikel