In Oost-Afrika zijn nog veel mensen op het platteland afhankelijk van hout en houtskool om hun voedsel te bereiden. Dat kost veel tijd en geld, terwijl het inkomen laag is, en koken op houtskool is ongezond, zeker in afgesloten ruimtes. Daarnaast heeft overmatige houtkap grote impact op de natuurlijke omgeving.
Vaak wordt er vee gehouden en wordt er op kleine schaal landbouw gepleegd. Mest en groen afval kan heel goed worden ingezet voor biovergisting om daarmee lokaal biogas te produceren waarmee schoon kan worden gekookt. Een groep van 20 studenten vanuit diverse opleidingen van de Hanze richt vanuit de IWP Entrance op het stimuleren van biovergisting in Oost-Afrikaanse landen, specifiek in Tanzania. Via het Hanze Centre for Cooperative Development (HCDC) is er contact met verschillende stakeholders in Tanzania. Een aantal studenten richt zich op de technische kant van biovergisters, terwijl anderen zich meer richten op de financieel-economische kant.
Ook wordt onderzocht hoe mensen kunnen worden overtuigd vanuit hun eigen culturele waarden en normen. Een groep PABO studenten gaat onderwijsmateriaal ontwikkelen voor basisscholen om op die manier voorlichting te geven en bewustwording te creëren. Een groep studenten vanuit de minor International Aid & Development gaat in het vierde kwartaal ook daadwerkelijk op bezoek in Tanzania.