24 juni 2021 @ EnTranCe
Presentatie

Keynote – Reinier van den Berg, weerman en duurzaam ondernemer

Reinier van den Berg geeft een pakkende keynote: deze meteoroloog, tornadojager en ondernemer in clean technology laat zien hoe klimaat en de energietransitie samenhangen. Hij houdt ons op confronterende wijze een spiegel voor: vullen we de transitie anno 2021 goed in, of moeten we de koers nog wijzigen? Dagvoorzitter Diederik Jekel voelt hem hierover aan de tand.

Van den Berg maakte van zijn hobby (weeramateur) zijn werk en vanaf de jaren ’80 presenteerde hij regelmatig het weer op televisie. Zo werd hij een bekende Nederlander. Hij klom steeds vaker op het podium om mensen deelgenoot te maken van het mooie vakgebied weerkunde. Later bracht hij als tornadojager mensen op het puntje van de stoel. Door de jaren heen verschoof de inhoud van zijn lezingen geleidelijk van het weer naar ons klimaat. Wat is de impact van het snel veranderende klimaat op aarde? En in het verlengde daarvan de vraag, wat we als mensheid nog voor invloed hebben op deze verandering. Na 32 dienstjaren nam de klimaatdeskundige vervolgens ontslag en werd hij fulltime duurzaam ondernemer met een brede kennis over duurzame technologie. Hij raakt betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’.

Van den Berg neemt je mee in zijn boeiende en rijk geïllustreerde visie op de onderwerpen die hem na aan het hart liggen: klimaat, duurzaamheid en de energietransitie.