22 juni 2023 @ EnTranCe

Kees Vendrik in gesprek met jongeren

15:15 - 16:00 uur @ Rode tent

Je bent jong en vindt iets over klimaatverandering: ga in gesprek met Kees Vendrik van het Nationaal Klimaat Platform.

Jongeren zullen het meest van de klimaatverandering gaan merken. Wij willen van je horen hoe je hiermee omgaat.

• Ben je actief met duurzaamheid bezig? Wat zou er dan moeten gebeuren?
• Denk je dat het niet zo’n vaart loopt? Waar zitten dan je twijfels?
• Geloof je er niet in dat de mens de klimaatverandering kan keren? Hoe gaan we dan met klimaatverandering om?

Wij zijn nieuwsgiering naar wat je beweegt of tegenhoudt. Welke ideeën je hebt. Waar je zorgen, twijfels of weerstand zitten. Elke mening telt.

Kom langs en ga in gesprek met Kees Vendrik, voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform. Bestook hem met vragen. Bedelf hem onder de ideeën. Leg hem het vuur na de schenen over het huidige klimaatbeleid. Hij neemt al deze ervaringen mee in zijn regelmatige gesprekken met minister Jetten voor Klimaat en Energie.

Wie is Kees Vendrik?
Kees Vendrik is de voorzitter van het nieuwe Nationaal Klimaat Platform. De oud-GroenLinks politicus, oud-lid van de Rekenkamer en voormalig hoofdeconoom van de Triodos Bank vindt dat de klimaat- en energietransitie veel meer door de ogen van burgers moet worden bekeken. Hij en zijn team zijn van plan heel hard te gaan werken: “Elke dag op pad, elke dag in dialoog. Elke dag weer opnieuw kansen en knelpunten bij burgers en ondernemers ophalen.” Kees Vendrik en zijn team hebben de ambitie om de transitie fors aan te jagen: “door te versnellen en te verbinden, waarbij we oog moeten hebben voor klimaatrechtvaardigheid.” Want onderaan de streep zijn we mondiaal ”nog helemaal nergens”, zegt Vendrik streng. “Het tempo moet flink omhoog. Want we zitten in een dikke klimaatcrisis en stevenen af op catastrofale klimaatveranderingen.”

Deel dit artikel