20 juni 2024 | Groningen

Innovatieve demo’s vanuit regionale MBO-instellingen

Locatie: EnTranCe-terrein

Waterstoffiets
Zal een fiets die rijdt op waterstof in de toekomst scooters, snorfietsen en e-bikes vervangen? De waterstoffiets is nog volop in ontwikkeling, er rijden op dit moment nog maar een paar rond in Nederland. Nieuwsgierig hoe zo’n waterstoffiets eruit ziet en werkt? Op het New Energy Forum kun je er maar liefst twee zien, een van Noorderpoort en een van Alfa-college. Kom langs op 22 juni en neem een kijkje in de toekomst!

Maquette Waterstofecosysteem
Groningen Airport Eelde zet volop in op een duurzame toekomst voor de luchtvaart. Het is de ambitie om in 2030 de grondafhandeling volledig energie-neutraal te kunnen uitvoeren. De luchthaven maakt hiervoor hoofdzakelijk gebruik van waterstoftechnologie en wil een eigen waterstofecosysteem ontwikkelen. Studenten Technicus Engineering van het Alfa-college hebben hiervoor een schaalmodel ontworpen en gemaakt. De maquette toont hoe groene stroom van het bestaande zonnepark op Groningen Airport Eelde omgezet wordt in waterstof en hoe het vervolgens wordt opgeslagen, gedistribueerd en afgenomen op de luchthaven. Nieuwsgierig hoe waterstof op een duurzame manier kan worden geproduceerd? Kom langs op het New Energy Forum en bekijk de maquette!

Waterstofboot
Waterstof biedt veel gebruiksmogelijkheden in het vervoer. Niet alleen in auto’s en bussen, maar ook in treinen en schepen wordt het al gebruikt als brandstof. Om kennis op te doen over waterstof(technologie) en de toepasbaarheid daarvan, maakten studenten van Noorderpoort en Alfa-college zelf een waterstofboot. Op 22 juni kan iedereen de boot van de toekomst bewonderen op het New Energy Forum!

Auto en raceauto op waterstof
Auto’s op waterstof zijn al redelijk bekend, maar je ziet ze nog niet vaak. Vorig jaar reden er zo’n 600 waterstofauto’s in Nederland. Studenten van Alfa-College en Friese Poort bouwden hun eigen (race)auto op waterstof. Ben je benieuwd hoe ze e uit zien en werken? Dit is je kans! Kom langs op 22 juni en bekijk een auto én een raceauto op waterstof!

 

Deel dit artikel