20 juni 2024 | Groningen

Eric Lücke: hoe komen we tot bancaire vernieuwing?

14:15 - 15:00 uur @ Gele tent

De energietransitie is mondiaal, allesomvattend en complex; oplossingen zijn zeer noodzakelijk. Meer onderzoek, meer nieuwe technieken en andere bedrijfsmodellen, maar ook nieuwe financieringsvormen. Hoe financier je deze onzekerheid? En dat binnen de geldende governance? Eric Lücke, directeur Energietransitie bij de Rabobank neemt je mee in deze toekomst.

Eric Lücke MBA FFP is sinds 2000 coöperatief directeur Energietransitie bij Rabobank en Directievoorzitter voor de kring Groningen en Drenthe. Hij is een verbinder pur sang en heeft in de korte tijd dat hij in Noord-Nederland werkzaam is een groot netwerk opgebouwd op het gebied van energie opwekken en waterstof. Als bankier van de energietransitie zet hij zich samen met zijn team in voor de uitdagingen waar we in onze regio voor staan. Hij heeft daarbij oog voor innovatie, digitale en maatschappelijke aspecten.

Zijn interessegebieden liggen vrij breed. Hij is voorzitter van de Raad van toezicht van het Clusiuscollege, Member of de programme board van de New Energy Coalition, lid van de Economic Board Noord-Nederland, boardmember Campus Community fund, Mentor van Startup Bootcamp Fintech en lid van de global Innovation board bij Rabobank.

Deel dit artikel