22 juni 2023 @ EnTranCe

Talent voor de werkplaats van de toekomst – HIVE MIND

14:45 - 15:15 uur @ BuildinG

Noord-Nederland heeft de ambitie om in 2035 haar mobiliteit tot zero-emissie en alle infrastructuur minimaal tot energieneutraal te brengen. We kunnen verduurzamen met nieuwe mobiliteitsoplossingen op alternatieve brandstoffen en (waterstof)elektrische aandrijving. In Noord-Nederland zijn er op dit moment veel initiatieven en oplossingen met waterstof en elektrisch aangedreven voertuigen voor op de weg, in de lucht, op het spoor en water.

Deze transitie naar duurzame mobiliteit vraagt om andere vaardigheden en nieuw talent in de werkplaats. Nieuwe skills op het snijvlak van technologie, energie en mobiliteit zijn vereist, om waterstofvoertuigen, duurzame drones en slimme elektrische voertuigen te ontwikkelen, te monteren en te onderhouden. Zijn deze skills al voldoende onderdeel van het huidige aanbod van opleidingen, welke mogelijkheden zijn er voor de vraag aan nieuw talent die er nu al is?

Hoe leiden we talent op voor de werkplaats van de toekomst? Want morgen werkt het anders. Verschillende sprekers delen tijdens deze interactieve HIVE MIND van Hive.Mobility hun kennis en opinies.

Panel:
Egbert Swierts – Drone Delivery Services
Stefan Marges – European Hyperloop Center
Aldwin Oechies – Holthausen Clean Technology
Dick van der Plas – Noorderpoort
Anke de Poorte – Hanzehogeschool Groningen

Deel dit artikel