22 juni 2023 @ EnTranCe

Harry van Vliet over circulaire economie

14:15 - 15:00 uur @ Symposiaruimte E1.21/E1.22

In de symposiaruimte E1.21/E1.22 van EnTranCe vertelt Harry van Vliet, lector Doorwerking Praktijkgericht Onderzoek HvA, meer over CIRCOLLAB.

Nederland wil in 2050 circulair zijn. Dat vraagt om een ongekende transitie in de wijze waarop we ondernemen, samenwerken, denken en doen. In CIRCOLLAB identificeren de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Windesheim en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten samen met 32 partners welke technologische, sociale en economische innovaties er in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) nodig zijn om de circulaire transitie in een stroomversnelling te brengen. En ze kijken hoe deze met interdisciplinair praktijkgericht onderzoek te realiseren zijn.

Wie is Harry?
Dr. Harry van Vliet is in januari 2021 gestart bij de HvA als lector bij het nieuwe lectoraat Doorwerking Praktijkgericht Onderzoek. Hij heeft ruim 13 jaar ervaring als lector. Van 2013 tot en met 2019 was hij lector Crossmedia aan de HvA, waarbij hij onder meer onderzoek deed naar digitale innovaties bij musea, mediawijsheid, festivalbeleving, mediastrategie, crowdsourcing, retail, crossmedia en het Nederlandse festivallandschap. Daarvoor was Van Vliet lector Crossmedia Business aan de Hogeschool Utrecht (2007-2013) en wetenschappelijk directeur van het Centre Of Expertise UCreate aan de Hogeschool Utrecht. Van Vliet studeerde Psychologie en Film- en Televisiewetenschap in Utrecht en promoveerde in 1991 aan de faculteit Letteren van de Universiteit Utrecht.

Meld je aan voor het New Energy Forum

Deel dit artikel