20 juni 2024 | Groningen

Gemeente Groningen: Groene Verantwoordingsdag

13:15 - 14:00 uur @ Blauwe tent

Hoe staat het er voor met de energietransitie in Groningen? De Gemeente legt verantwoording af en presenteert de meest actuele cijfers. Zijn we op koers, gaan we de doelstellingen halen of moeten we flink versnellen? En meten we eigenlijk wel de juiste dingen?

Over de cijfers gaan we in gesprek met de wethouder Energietransitie, het Expertteam Energiesysteem 2050 en jongeren van de Jong RES. Ook jij kan meedenken door vragen te stellen aan het panel of door jouw visie over de toekomst te delen bij de stand van de gemeente Groningen. Jouw inbreng wordt gebruikt om de route te bepalen voor de komende jaren!

Wethouder Philip Broeksma
Wethouder Philip Broeksma neemt je mee in de bovenstaande onderwerpen. Wie is Philip? Hij is geboren in Hengelo en studeerde wiskunde in Groningen. Na diverse leidinggevende functies bij de Hanzehogeschool was hij vier jaar wethouder in Winsum. Daarna was hij faculteitsbestuurder aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft veel ervaring met duurzame energie en groene logistiek. Thema’s die passen bij de gemeente Groningen.

 

Deel dit artikel