22 juni 2023 @ EnTranCe

Dominique Dijkhuis – pensioenfonds ABP (stream)

14:00 - 14:15 uur @ Open podium

Heb jij weleens nagedacht op wat voor manier jouw pensioen wordt opgebouwd? Weet jij wat pensioenfondsen precies doen met jouw geld en waar jouw spaargeld voor de toekomst in wordt belegd? En welke keuzes kunnen pensioenfondsen hier in maken?

Stoppen met beleggen in fossiele brandstoffen
Het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, heeft sinds 2021 de knop omgezet en zet zich in voor een leefbare wereld. Stap voor stap worden beleggingen in fossiele brandstoffen afgebouwd en er wordt meer geïnvesteerd in schone energie en slimme oplossingen. Dominique Dijkhuis, uitvoerend bestuurder beleggingen bij ABP, vertelt op het New Energy Forum via een videostream hoe ABP deze omslag in beleid heeft gerealiseerd.

Focus op veelbelovende start-ups
Met de huidige beleidsaanpassingen zorgt het ABP ervoor dat stapsgewijs de beleggingen in fossiele brandstofproducenten afneemt. Welke keuzes worden gemaakt en welke invloed hebben bedrijven op het beleid van ABP? Duidelijk is dat ABP een duidelijke richting heeft gekozen: door zich te richten op veelbelovende start-ups met innovatieve oplossingen voor de energietransitie verlaten zij de gebaande paden.

Deel dit artikel