22 juni 2023 @ EnTranCe

Drones

Locatie: EnTranCe-terrein

Drone Delivery Services BV (DDS) is een startup die gelooft in een duurzame samenleving waarin we het luchtruim gepast inzetten voor snelle, betrouwbare en veilige levering van essentiële producten voor iedereen. Fast, Safe and Smart verzorgt DDS onbemand logistieke diensten door de lucht.

DDS komt op het New Energy Forum hun Delivery Drone aan het publiek demonstreren, waarbij DDS tijdens de vlucht iets vanuit de lucht naar de grond gaat lieren. DDS zal de gehele middag tijdens het New Energy Forum aanwezig zijn, maar zal in ieder geval om 13:45 uur bij de ingang van het EnTranCe-terrein deze innovatieve demo tonen en toelichten.

De drone is in samenwerking met Hive.Mobility en de Provincie Groningen aangeschaft om de komende jaren autonome (delivery) technieken te testen en te valideren om zo tot daadwerkelijke use cases voor autonoom vervoer door de lucht te komen. Een van die innovatieve oplossingen zou vervoer van goederen of pakketten met drones kunnen zijn. Met verschillende testen wordt onderzocht of bijvoorbeeld medicijnpakketten naar bepaalde regio’s in de provincie kunnen worden gevlogen.

Ook DroneHub Noord-Nederland is vertegenwoordigd op het New Energy Forum. DroneHub Noord-Nederland gelooft dat de onbemande luchtvaart van grote waarde zal zijn in de regio. Deze sector zal een grote bijdrage gaan leveren op het gebied van slimme en milieuvriendelijke mobiliteit. De Hub vertegenwoordigt het Noorden op nationaal en internationaal niveau. Zo ondersteunen zij ondernemers, onderwijs en overheden uit de regio bij het realiseren van hun ambities. Ze jagen actief innovaties aan door drempels te verlagen.

Meer weten? Bekijk hier meer informatie over het innovatieve programma autonoom vliegen.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het EU-project ART-Forum (Interreg).

Deel dit artikel