20 juni 2024 | Groningen

Circulaire showcase Minerva Hub

Locatie: EnTranCe-terrein

De Campus Groningen bouwt als innovatieve hoofdstad van Noord-Nederland aan de wereld van morgen en richt zich daarbij op innovaties rond energie, gezondheid, vervoer en ook circulariteit. Om deze innovatiekracht ook fysiek zichtbaar te maken op de campus, wordt de campus als proeftuin steviger omarmd, op verschillende niveaus. Als onderdeel daarvan zijn er plannen gemaakt voor een aantal showcases verspreid over de campus, waarin de resultaten van de innovaties zichtbaar gemaakt kunnen worden. De kleine gebouwen kunnen gebruikt worden als tentoonstellingsruimte, werkruimte, atelierruimte, overlegplek, etc, maar kunnen ook als gebouw zelf inspireren en innovaties uitdragen.

Eén van deze vier gebouwen komt bij de entree van Entrance en BuildinG te staan en is gericht op producten die door Minervastudenten worden ontwikkeld met regionale grondstoffen, binnen de Innovatiehub Oost-Groningen. Hiermee kan ook de zichtbaarheid van Academie Minerva op de campus vergroot worden. De plannen voor de showcase waren al in een gevorderd stadium, maar vanuit de circulaire doelstellingen van de Campus Groningen is het plan opgevat om deze showcase circulair te ontwikkelen. De directe nabijheid van de Klimaatproeftuin en BuildinG sluiten hier goed bij aan.

Deze zomer start de bouw. Tijdens het New Energy Forum presenteren de studenten het ontwerp van de showcase. Neem dus een kijkje!

Deel dit artikel